lujparkowy napisał(a):Tak się zastanawiam, bo w przypadku jeśli nagrodą miałaby być koszulka, konkurs powinien się zacząć dziś i kończyć 20lutego.
Celem wyłonienia zwycięzcy/ów i złożenia stosownego zamówienia na koszulki. Trzeba by automatycznie zwiększyć koszt koszulek o symboliczna 1zł albo zrezygnować z wysłania priorytetem. No i co gorsza Trzeba by było ogarnąć to jeszcze dziś:)
Proponowałbym termin nadsyłania manuali do 18lutego, żeby był czas zapoznania się z treścią:).
Żeby nie męczyć się demokratycznym głosowaniem na temat nadesłanych prac, proponuje wyznaczyć jakąś komisje.
Komisja oczywiście mieszana żeby później jakieś parytety na głowę nie właziły.
Na skład komisji proponuje moderatorów + 2 świeżaków jako ciała opiniodawcze, w końcu to w dużej mierze im ma to ułatwić życie.
W przypadku chęci udziału moderatorów, muszą zrobić cesje swojego prawa głosu
Ogólnie to jestem w pracy i mam się ciężko skupić teraz więc pomocy !!!
Osobiście uważam że to zdecydowanie za wcześnie, zwłaszcza patrząc na jak na razie niewielkie zainteresowanie wątkiem.
Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że chyba spora część z nas to studenci, a jest sesja i czasu na dłubanie i opisywanie tego nie wiele.
A ponadto, nie wiem jak reszta samodzielnych dłubaczy w cebulach ale ja zamierzam się wziąć dopiero za robotę na wiosnę. Przy okazji chętnie zrobię dokumentację fotograficzną i opis który pomógłby innym w samodzielnym serwisowaniu maszyn.
Dlatego też proponuje zrobić czas nadsyłania projektów np do końca marca, rozreklamować ten konkurs (przez umieszczenie go w ogłoszeniach) i stworzyć jakieś zasady manuali
A co do składki na nagrodę to można zwiększyć koszt koszulek męskich(bo tańsze) o 1 zł i bedzie jak znalazł - gablerro kase rozmnoży do końca marca i kupi jakąś nagrodę lub się zrobi ekstra koszulkę- master of cb500 czy coś w tym stylu