Konkurs manual

Propozycje i uwagi dotyczÄ…ce forum.

Re: Konkurs manual

Postprzez mathee 2 lut 2010, o 19:25

lujparkowy napisał(a):Tak się zastanawiam, bo w przypadku jeśli nagrodą miałaby być koszulka, konkurs powinien się zacząć dziś i kończyć 20lutego.
Celem wyłonienia zwycięzcy/ów i złożenia stosownego zamówienia na koszulki. Trzeba by automatycznie zwiększyć koszt koszulek o symboliczna 1zł albo zrezygnować z wysłania priorytetem. No i co gorsza Trzeba by było ogarnąć to jeszcze dziś:)
Proponowałbym termin nadsyłania manuali do 18lutego, żeby był czas zapoznania się z treścią:).
Żeby nie męczyć się demokratycznym głosowaniem na temat nadesłanych prac, proponuje wyznaczyć jakąś komisje.
Komisja oczywiście mieszana żeby później jakieś parytety na głowę nie właziły.
Na skład komisji proponuje moderatorów + 2 świeżaków jako ciała opiniodawcze, w końcu to w dużej mierze im ma to ułatwić życie.
W przypadku chęci udziału moderatorów, muszą zrobić cesje swojego prawa głosu :)
Ogólnie to jestem w pracy i mam się ciężko skupić teraz więc pomocy !!! :)

Osobiście uważam że to zdecydowanie za wcześnie, zwłaszcza patrząc na jak na razie niewielkie zainteresowanie wątkiem.

Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że chyba spora część z nas to studenci, a jest sesja i czasu na dłubanie i opisywanie tego nie wiele.
A ponadto, nie wiem jak reszta samodzielnych dłubaczy w cebulach ale ja zamierzam się wziąć dopiero za robotę na wiosnę. Przy okazji chętnie zrobię dokumentację fotograficzną i opis który pomógłby innym w samodzielnym serwisowaniu maszyn.

Dlatego też proponuje zrobić czas nadsyłania projektów np do końca marca, rozreklamować ten konkurs (przez umieszczenie go w ogłoszeniach) i stworzyć jakieś zasady manuali :) albo nawet jakiś szablon ( jak w Africopedii).
A co do składki na nagrodę to można zwiększyć koszt koszulek męskich(bo tańsze) o 1 zł i bedzie jak znalazł - gablerro kase rozmnoży do końca marca i kupi jakąś nagrodę lub się zrobi ekstra koszulkę- master of cb500 czy coś w tym stylu ;)
mathee

Postprzez Andrzej 2 lut 2010, o 20:31

Moim zdaniem najlepiej żeby każdy manual był w formacie pdf. Tak jak pisałem wcześniej, wrzucę wszystko na forumowy serwer i podam linki wraz z opisem w odpowiednim, przyklejonym temacie.
Teraz przydało by się zebrać wszystkie szczegóły to "kupy" i zacząć konkurs.
Andrzej
Administrator

Postprzez dugas07 3 lut 2010, o 22:44

pomysł super!! :D !tylko ja także jestem za tym aby przedłużyć czas konkursu, bo wątpię ze w takie zimne dni gdy temp. w dzień osiąga minus komuś chce się majsterkować a dodatkowo robić zdjęcia itp. Powinien ten konkurs trwać co najmniej do wiosny by każdy ze spokojem miał czas i zeby prace były dokładne i sumiennie wykonane a nie byle by szybko :twisted:
dugas07

Postprzez lujparkowy 3 lut 2010, o 23:10

No to byla tylko pierwsza koncepcja - wladza w rekach modów :) Ogólnie mam bardzo powazne problemy teraz mam nadzieje ,ze przejscowe, w związku z czym muszę się usunąć w cień na jakiś czas, jesli chodzi o forum :( .
HONDA CB 500S moim Esperalem
lujparkowy

Postprzez toldo 3 lut 2010, o 23:18

znajda sie tacy co jutro zabieraja sie za manula konkretnego :))
toldo

Postprzez dugas07 4 lut 2010, o 12:00

a taka szkoda, ponieważ i po zakończeniu sezonu zabrałem się za kompletna modyfikacje CB(malowanie polerowanie czyszczenie)z zewnątrz zupełnie inne moto.gdybym wiedział to bym to wszystko opisał krok po kroku i zrobił relacje zdjęciową.teraz juz za późno
dugas07

Postprzez Galford 4 lut 2010, o 15:06

Ja mam takÄ… propozycjÄ™ :)
Jeżeli będziecie chcieli to filmy czy artykuły z serwisowania zamieściłbym również na swojej stronie (MotoJazda)?

Jak będziecie mieli już coś to po prostu na priv odezwijcie się do mnie. Filmy w wersji RAW do obróbki też mogą być, wtedy się jakoś umówimy na przesłanie materiałów.

Oczywiście osoby chętne. :-)
No i nie muszą być to tylko Cebulki :-P

Pozdrawiam.
Voskhod 3-M 175 -> Hond CB 500 -> Kawasaki ER-5 i Suzuki DR-Z 400 E + Yoshimura
http://MotoJazda.com
http://blog.werocy.com/
http://www.youtube.com/user/GalfordPW
Galford

Postprzez piyok 4 lut 2010, o 16:27

ja zrobię coś pewnie o wymianie dysz i sprężyn w gaźniku oraz może o synchro carbtunem, ale dopiero jak okoliczności przyrody będą sprzyjające
nie ufaj, nie proś, nie bój się
piyok

Poprzednia strona

Powrót do O forum

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość