Lusterka - dystanse,uchwyty

Dodatki i przeróbki cebulki.

Re: Lusterka - dystanse,uchwyty

Postprzez raVek_ 20 kwi 2010, o 20:15

A mi podczas ostatniej jazdy przy prędkości okolo 140 km/h przestaiło się lusterko w górnej części :/ nie wiecie jaka może być tego przyczyna??
raVek_

Remont kapitalny '95 60 kkm - (lusterka)

Postprzez matijawa 9 maja 2010, o 07:39

Cześć,

Niedawno zakupiłem Cebulkę z '95 i postanowiłem ją trochę odnowić. Zacząłem od rozbierania chromowanych części w celu ich ponownego pochromowania i podczas wyciągania wkładu z lusterka pękło zwierciadło :cry:
Pytanie do was:
Czy ktoś może zmieniał, kiedyś lusterka w swojej Hondzie i ma na zbyciu stare z nienaruszonym wkładem sferycznym?
Pytałem w okolicznych sklepach o wkłady lub lusterka o takim samym rozmiarze, ale nie mieli.

Edit by Magda: Połączyłam wątki.
matijawa

Re: Remont kapitalny '95 60 kkm - (lusterka)

Postprzez MarcMarc 9 maja 2010, o 08:49

Czyli już masz nauczkę, że te lusterka są nierozbieralne : ) Generalnie wątpie żeby ktoś miał takie na zbyciu, ja kupiłem identyczne zamienniki. Poszukaj w temacie o lusterkach.
MarcMarc

Re: Remont kapitalny '95 60 kkm - (lusterka)

Postprzez toldo 9 maja 2010, o 09:50

eee tam, mi jak pękło to poszedlem do szklarza i mi wstawił i nie widze roznicy w widzeniu w tych lusterkach :P
i wlozyl mi je elegancko, zreszta wklady sa wymienialne w przypadku plastikowych lusterek bo jest taka zaslepka ktora je trzyma, wiec nie ma po co nowe lusterko kupowac ;)
toldo

Postprzez MarcMarc 10 maja 2010, o 15:14

Uwierz mi, że różnica pomiędzy sferycznymi lusterkami a takimi zwykłymi jest zauważalna. Jak kupowałem lusterka, to sobie przetestowałem takie zwykłe, płaskie. W sferycznych zwyczajnie więcej widać
MarcMarc

Postprzez toldo 10 maja 2010, o 15:45

widocznie mam oba zwykłe bo roznicy nie widze;p
toldo

Postprzez Kukis89 25 maja 2010, o 18:07

Mam mały problem otóż obejchał mi się gwint do przykręcenia lusterka, da sie wogule tą część jakoś rozebrać żeby wymienić ten dłuższy gwint. Albo gdzie można dostać już cała taką śrube??

Obrazek
Kukis89

Re: Lusterka

Postprzez Tomek Będzin 25 maja 2010, o 18:38

JerrryD napisał(a):Bo to jest trochę tricky: dystansik jest wkręcony do motocykla zwykłym prawym gwintem, natomiast sam pałąk lusterka ma lewy gwint i takoż lewą nakrętkę kontrującą. I to po obu stronach tak samo. A z powodu możliwości okręcenia szkła na pałąku - lusterka są identyczne po obu stronach (88210-MY5-721).

Chyba, że są jakieś wersje lusterek bez dystansiku ani tej gumowej osłonki, wkręcane bezpośrednio w motocykl. Wtedy pałąk powinien mieć prawy gwint. Kiedyś widziałem taką wersję na jakimś rysunku, ale nie było nawet Part Numberu. To by nawet miało sens, bo mocowanie lusterka na pompce hamulcowej wypada chyba trochę wyżej niż tego przy sprzęgle.

Jam mam lusterka bez dystansu z prawym gwintem.
Ale kupiłem już prostokątne od cbf , niestety przysłali mi z lewym gwintem , a że innych nie mają zostało mi założyć
reduktory gwintu lewy-prawy co daje ok 3 cm wyżej.
Tomek Będzin

Postprzez wilu136 30 lip 2010, o 12:05

A mi tokarz dotoczyl dystansiki 10cm , za cale 10zl :D
Lusterka wygladaja jak na szczudlach, ale wkoncu cos w nich widze, a nie tylko swoje lokcie....

Pozdroofka
Cb500S 00r. pierwsze wlasne moto od 10 lat... A na niepogode Scorpio 2.3 16V 96r.
W garazu czeka na remont Skoda Rapid 136
wilu136

Poprzednia strona

Powrót do Modyfikacje

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość